Blogger Templates

Pengikut

Umaira + Umar

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 26 Mac 2012

Diharap yg SATU itu adalah harapan

Kebiasaannye saya dan hubby akan bersama-sama
masuk bilik rawatan utk berjumpa gynae
Tapi kali ni tidak pula...
Sbb saya yg suruh hubby tunggu saje di luar sambil tgk tv

Appointment TVS...13hb Mac iaitu D12 **seperti yg dijanjikan**
Dengan izin Allah
Ovum saya  membesar menjadi 20mm **1 ovum**
Alhamdulillah~
Gynae pun senyum kpd saya
Mungkin dia tahu, itulah harapan saya
Dinding rahim pun tebal 9.8mm
Kalo nak banding dgn seblm ni setakat 4.6mm
Gynae da bagi tahu;
 '' pada setiap kitaran haid, hanya satu sahaja telur matang , sekumpulan yg lain mengalah dan pupus''

Kalo nak ikutkan perjalanan sebenar
esknya adalah hari HSG saya iaitu 14hb Mac, D14
memandangkan perkabaran baik ini
HSG sy kali ini adalah dibatalkan
Gynae pesan, masa yg terbaik utk bersama
Sayangkan...kalo peluang sy ini tidak dimanfaatkan
Ape2 pun kami ikhtiar..akan berBD sekerap mungkin

Keluar dari jumpa gynae...
Dari jauh saya dah senyum pd hubby
Citer tentang pekabaran gembira itu
...pd hubby walaupOn dia kurang nak paham
...lalu hubby mencium dahi saya

Diharap yg SATU itu adalah harapan
Wallahualam bissawab dan Allah Mahatahu sesungguhnya

25 ulasan:

  1. Go go power rangers!! hihihi~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahaha....::EIDA:: yg kelakar..hu3
      Ada2 jer kamu ni, dah mcm power rangers.
      Umaira,terinagt zaman kecik2 dulu suka tgk power ranger, tak padan dgn pompuan. asyik kena perli dgn abg2

      Padam
  2. Umaira, saya doakan kamu, moga harapan yg satu itu menjadi kenyataan hidup kita...InsyaAllah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq eMMe. InsyaAllah ada jalannya~

      Padam
  3. wow 20mm, juicy tu! sepanjang saye kawin, eggs plg besar sy dpt after treatment 21mm je. lekat! tapi..2minggu je then bleeding. hmm ye lah blum rezeki lagi. awak jage diri baik2! :D n slamat berBD!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Okay....JayFarhana pernah lekat yer b4 this. Per2 pun pernah merasai kegembiraan yg sementara itu. tak per...tak per...blum ade rezeki lagi...esok2 rezeki itu akan datang jua. Tq di ats semangat yg awk berikan. Love u lah~
      Yeaahhh...sedang giat berBD

      Padam
    2. pernah lekat 3 kali tapi semua itu sementara..taksempat dpt 2nd pregnancy test yang ada 2 strong lines, esoknya dah heavy bleeding :( tapi takpe lah dah redha sebab Allah knows the BEST. :)

      Padam
    3. yesss...redha! itu lah word yg paling sesuai

      Padam
  4. wah...selamat berBD ye dear...doa byak2 k...insyaallah..uit2 chinta lak yang teruja...heheh

    BalasPadam
  5. wah sangatlah best D12 dan 20mm... mudahan ada rezeki>>>

    BalasPadam
  6. umaira...

    hopefully menjadi kali ni....jgn renyah2 sgt tau, jgn stress....take care darling

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hopefully~ tq Syazni di ats support yg diberikan...

      Padam
  7. Saya doakan mudah2an Allah memakbulkan doa dan impian Umaira dan suami, amin :-)

    BalasPadam
  8. Semoga impian kamu..kamu..kamu..dan juga kamu akan menjadi kenyataan. Sama2 kita berdoa dan meminta daripadaNYA. TQ Siti di atas sokongan

    BalasPadam
  9. good luck dear!InsyaAllah...dengan izinNYa juga..aminnnn..mudah2an dikurniakan zuriat cepat...aminnn=)

    BalasPadam
  10. Mudah2an.Ameen. Tq PuterisNoora

    BalasPadam
  11. salam. umaira buat rawatan di mana ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dearest sizuka,

      Saya buat rawatan di Fakulti Perubatan UPM. Betul2 sebelah Hospital Serdang. Gynae saya under UPM. Yang selalu merawat saya adalah Dr Habibah Bte Abdul Hamid.

      Padam
  12. good luck tau..mudah2an ada rezeki awak kali ni..amin.....=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq anis...
      Anis camner pulak..any citer nak disharekan...

      Padam