Blogger Templates

Pengikut

Umaira + Umar

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 26 Mac 2012

Diharap ovum2 akan terus membesar

Appointment TVS
9hb Mac, masa tu D8
Point nak tgk ovum di kedua-dua ovary
Ovary kanan...Ovum saya masa tu adalah paling besar 15mm
Ada 2 lagi ovum..tapi kelihatan kecik dlm 8mm
Ovary kiri...Ovum kelihatan kecik2 jer.
Gynae minta datang semula pd D12 utk tgk
semula ovum2 itu akan terus membesar atau tiada perubahan

Balik dari jumpa gynae..
saya rehatkan diri di rumah
Dalam kepale masa tu asyik pikir HSG
yg bakal dilalui pada 14hb Mac,masa tu D14

Bercakap dengan diri sendiri...
Diharap ovum2 akan terus membesar sambil menggosok perut~

8 ulasan:

  1. Buat treatment dekat mana ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ::EIDA::

      Umaira buat treatment kat Fakulti Perubatan UPM. Betol2 sebelah Hospital Serdang. patient tak ramai.

      Padam
  2. Balasan
    1. Masa 1st appointment dulu...dgn doktor Hospital Serdang .Doktor Hosp. Serdang dari Kementerian Kesihatan M'sia(KKM). nxt appointment, nak kena tunggu 6 bulan. jenuh...jenuh...tp, saya tny doktor tu..tak da cara utk percepatkan appointment sy ni ker? supaya treatment sy pun cepat dan doktor boleh tahu perkembangan saya. last2 doktor tu buat surat transfer sy buat treatment dgn gynae dari UPM. Appointment dgn gynae UPM,setiap bulan kena jumpa...buat tvs. kira ok la...cara pemantauan patient nya.

      Padam
  3. salam..
    bestnya.. saya dah lama tak dtg bulan last bulan 11 tahun 2011.

    ni tgh mkn ubt turun darah, sblum tu gi cek air kencing tapi tak hamil pun.pastu dr cakp pasni kena mkn ubt perancang keluga selama 3 bulan pastu stop utk normalkan balik kitar haid dna utk hamil huhu..

    sy pulak tak pernah buat ujian pap smer tu adui.. sb doktor pun tak sarankan..

    blh tahu camner sahabat umaira blh menjalani ujian pembesaran ..ketebalan ovem tu?

    BalasPadam
  4. Suri,
    Ape nama ubat turun darah yg doc beri?
    Ubat perancang keluarga yg akan di mkn selama3 bulan tu ubt Diane ker?
    Pap smer kena buat,lagi2 kalo dah kawin.

    persoalan dari suri pasal cam ner dinding rahim boleh tebal tu, tak sure la...antara usaha umaira yg terakir sebelum tahu dinding rahim tu tebal adalah umaira mengamalkan memakan biji habbatus sauda(secubit) bersama madu asli.

    Ovum besar mungkin sbb dos clomid yg doc. berikan.

    Sampai ke hari ni period sy tak datang2 lagi...dah buat UPT tapi negetif.sedih....
    per2 pOn sy nak jumpa doktor jgk..sbb nak tahu sbb nya..

    BalasPadam