Blogger Templates

Pengikut

Umaira + Umar

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 24 Februari 2012

Saya malu***blushing***

Crowded Komuter Train

Kejadian ni jadi Jumaat lepas masa balik kerja
Saya yg berbaju kemeja longgar dan berskirt labuh
Balik kerja naik komuter tp gi hubby hantar
Biasa la..semua sedia maklum...
Komuter tersangat la crowded
Kalo dapat masuk tu kira luck la...
Masa tu dah tak kira dapat duduk atau tak
Berdiri pOn berdirilah..
Nak tunggu next tren...
Minta ampunnn...boley patah kaki dibuatnya

Dalam masa berdiri plus crowded tu...
Adalah sorg pempuan muda yg free hair
Bangun dan beri saya tempat duduk...
Pada mulanya...saya kata ''No, thanks'' ** sambil senyum
Tapi bile dia dah kata ''Pregnant kan??''
Ooohhh mannn....malunyerr....**blushing**
Terus saya duduk...sambil senyum dan ucap TQ

Okay, ketika tu baru saya sedar...
Lalu tersengeh di dalam hati sambil sms pd kakak sy
''Saya yg berkemeja longgar dan berskirt labuh
kelihatan seperti seorg perempuan pregnant..''
Nak tergelak tp menahan...

Sampai rumah....
Berdiri depan cermin dan tergelak sendiri....
Nasib hubby tak perasan perbuatan saya tu
Kalo dia terbaca entry sy ni, baru la dia bukak citer kot

Wahai perempuan itu...
Kamu sangat baik hati...
Rezeki saya juga dapat duduk ketika itu..

22 ulasan:

  1. sis..napa x amik gmbr sis tu...teringin gak nak nengok...betul ke nampak cm preggy???...x pe..manatau maisn mulut dak tu kan??...hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Firzie83,
      Eh..segan la pulak? Actually, kemaja n skirt labuh tu yg menampakkan cam preggy women.hehehehe..kalo berbaju kurung okay lagi...

      Padam
  2. saya pun dah ber'skirt labuh sekarang ni..
    kalau pakai jeans perut saya rasa senak yang amat.
    pun kelihatan mcm org mengandung.
    apa nak buat...
    hhuhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dahlia Sayang...
      Berskirt labuh ni selesa kan...
      Lagipun nampak sopan~

      Padam
  3. perempuan yg baik hati itu doakan kamu tu...

    BalasPadam
  4. wahhh rezki awk tu dapat duduk tgh sesak2 dalam train..hehe
    mintak2 masin la mulut pempuan tu..amin..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. U,
      tu la..bukan senang nak dapat tempat duduk time2 crowded gitu... jika kemasinan mulut perempuan itu adalah suatu doa, subhanallah~

      Padam
  5. Baiknya pempuan itu. Semoga masin mulut ida... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ::EIDA::,
      bukan senang nak jumpa org yg nak mengalah cam tu kan...Ameen~

      Padam
  6. hahhaa..member lama yg x jmpa pun ade igt kita preggy.. sbbnya perut buncit sgt kot..haha..rase malu jgak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suwaibah YS,
      Tu la..cam ner nak sorok...
      kena terus terang jer la...
      Tak per, suatu hari nnt perut yg di sangka buncit itu akan dikatakan pregnant jua~ sabar yer Sue..

      Padam
  7. Ameen..masin mulut mana tahu jadi kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah dear....
      Semua Dengan Izin Allah..

      Padam
  8. Amin....mudah2an termakbul kata2 pompuan tu...;)

    BalasPadam
  9. amin..mudah2an makbul kata2 org tu..=)

    BalasPadam