Blogger Templates

Pengikut

Umaira + Umar

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 9 Julai 2013

Ramadan 2013 Bakal Dirasai **tak sabar**

Ramadhan kembali...
Syukurnye dapat berpeluang menjalani ibadat puasa tahun ini
Ya Allah...semoga ada rezeki buat kami yg masih TTC ini

Esk dah puasa **jgn lupa niat**
Macam tak berpeluang nak sambut 1st Ramadhan
Hari ni D7 tp masih heavy lagi **Miss P**

Last week kami husband n wife restock makanan dalam fridge n kabinet
Wahhh..penuh luar biasa
Setiap kali menjelang Ramadan dapur rumah sy sgt berfungsi
Awal2 pagi dah berasap
Ingat yer menyediakan makanan utk org berpuasa ni besar fadhilatnya
So, rebut2 la peluang ni ..lagi2 masakan utk suami

Last week, segala bawang..cili dah siap blend masuk dlm tupperwear cantik2
Nanti bgn sahur awl pagi senang main cedok je..then tumis
Semoga kerajinan sy ni akan berterusan hingga habis Ramadan
Kita yg isteri ni kadang2 jadi bingung
Menu ape nak disediakan
Dah siap2 list lauk2 yg mudah utk disediakan
Hubee pOn ada belikan buku resepi
Padahal byk je buku resepi
tp nak khusus utk juadah Ramadan dia pon belikan gak
Sbb dia tahu, isteri dia ni suka kumpul buku resepi

Time berbuka...
Memandangkan opis sy ni tak da toleransi nak balik kul 4.30 petang
Maka dgn itu redha je lahh... **nak bantah mmg tak da makna**
Nak tak nak kul 5.00 petang cun2 dah siap tumb print
Sampai rumah dlm 6.30 petang
Aktiviti paling teruja adalah membeli juadah berbuka di pasar Ramadan
Sy ni kalo berbuka puasa mmg tolak nasi 100%
No. 1 yg di cari adalah air teh bunga dan kuih popiah basah **tu je**
Pasti!!! Esk 1st Ramadan kita leh lihat
ramai sekali yg excited nak memenuhkan tangan kiri-kanan
Dgn juadah berbuka nanti , biasa la 1st Ramadan kan **paham2**

Tanam niat dalam hati
Mengerjakan solat terawih samada di surau bawah rumah atau di rumah
Tak per..niat n semangat tu penting

Buat blogger semua..
Salam Ramadan. Andai ada tersalah & terkasar bahasa harap dimaafi.
Jangan lupa niat puasa...pastu minta maaf pada suami, mak ayah kita dan keluarga dan org sekeliling kita
Selamat berbuka 

5 ulasan:

  1. huuu...same la... first puasa ni x boleh nak puasa..baru "P"..huhuhu..nmpk gayanya byk nak kna ganti dis time

    btw, selamat berpuasa jga :) mnta maaf kalau ade tersilap kata, terkasar bahasa...

    BalasPadam
  2. Umaira, sama la kitanyer selera...air teh bunga...tapi this puasa, yani nak cuba tak pergi bazar ramadhan langsung....shake herbalife je jadi pengganti juadah berbuka puasa.

    BalasPadam
  3. selamat berpuasa and usaha untuk TTC berjaya! amin~

    BalasPadam